Rasmus Hellstenille liigasopimus!
Julkaistu: 31.01.2023 15.48

Rasmus Hellstenille liigasopimus!

Oilers ja maalivahti Rasmus Hellsten ovat tehneet kevääseen 2025 saakka ulottuvan liigasopimuksen


20-vuotias maalivahti Rasmus Hellsten on edustanut urallaan ainoastaan Oilersia aina junioreista saakka. Juniori-ikäluokissa Hellsten saavutti SM-pronssia U16 SM:ssä, sekä SM-hopeaa U15 SM:ssä kauden 2017–18 päätteeksi. Edustusjoukkueissa kirkkain mitali on tullut keväällä 2019, kun Oilersin U16-joukkue voitti ikäluokkansa SM-kultaa.

Oilersin edustusjoukkueessa Hellsten teki ensiesiintymisensä kaudella 2021–2022 harjoitusottelussa SC Hawksia vastaan, kun Hellsten vaihdettiin maalille toisella erätauolla. Hellsten torjui debyytissään voiton, kun Oilers voitti rangaistuslaukauksiin venyneen ottelun lukemin 6-5. Liigadebyytti tuli samalla kaudella vieraottelussa Steelersiä vastaan, kun Hellsten vaihdettiin kesken ottelun maalille Oilersin 13-5 voittoon päättyneessä ottelussa.

Ennen kuluvan F-liigakauden alkua pelatussa Latvian Open-turnauksessa Hellsten torjui Oilersille voiton otteluissa Nokian KrP:ta ja Sparta Prahaa vastaan. F-liigassa Hellsten on nähty tällä kaudella kertaalleen, kun mies jakoi vastuun rangaistuslaukauskisassa Happeeta vastaan Joonas Kaltiaisen kanssa tammikuussa pelatussa ottelussa.

Tällä kaudella Hellsten on pelannut pääosin Oilersin P22 NG -joukkueessa sekä Miesten Akatemiajoukkueessa. P22 NG:ssa vastuuta on tullut kuuden pelin verran, ja Akatemian Suomisarjapeleissä neljän ottelun edestä.

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Hellstenin liigasopimusta; "Hellsten on erittäin sitoutunut ja määrätietoinen urheilija, joka osoittaa jokapäiväisessä arjessa omalla toiminnallaan tavoitteiden olevan korkealla tasolla. Timanttisen urheilijan lisäksi hän on erinomainen liikkumaan. Liikkumisella ja teknisellä osaamisella hän kompensoi maalivahdiksi pientä kokoaan hyvin."

”Tällä kaudella Hellsten on päässyt antamaan näyttöjä harjoitusten lisäksi kesäharjoituskaudella, jolloin hän onnistui erityisesti Latvia Openissa. Tulevina vuosina häneltä odotetaan ehdottomasti ensimmäisiä liigastartteja ja kilpailun luomista isommastakin roolista.”

Hellsten kommentoi sopimustaan; ”Aika makea fiilis kun tarjottiin liigasopimusta ja mahdollisuutta näyttää mihin pystyn. Hyvä fiilis kun tulee luottoa ja että lapsuuden unelma toteutuu.On kiva nähdä kuinka hyviä ja mukavia tyyppejä joukkueessa on. Ja miten kiva ilmapiiri meillä on. Mukavaa että miten hyvin on otettu joukkueeseen mukaan.”

Hellsten kuvaili vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan; ”Iso vahvuus itselle on liikkuminen, ja pelinluku on myös suhteellisen hyvällä tasolla. Heittokättä voi aina kehittää ja peittävyyttä. Aina voi kasvaa leveämmäksi.”Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo