11
MAA
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - TPS  6 - 5

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers kohtaa sarjakärki TPS:n runkosarjan viimeisessä ottelussa


Oilersin kausi – 32 O, 18 V, 3 JAV, 4 JAH, 7 H, 64 P – sijalla #5
TPS:n kausi – 32 O, 20 V, 5 JAV, 3 JAH, 4 H, 73 P – sijalla #1

Liput: Tiketti
Lähetys: Ruutu


Oilersin runkosarjaottelut päättyvät lauantaina kotikaukalossa


Oilersin runkosarjan loppupuoliskon kirivaihe jäi lopulta kesken viimeistään tiistaina, kun Öljymiehet hävisivät KrP:lle lukemin 6–5 tiukassa ja tasaisessa kamppailussa. Huomiseen otteluun lähdettäessä Oilers ei voi nousta eikä tippua sarjataulukossa, joten Öljymiehet lähtevät paineettomasti haastamaan sarjakärki TPS:ää.

Tilanne on mahdollistanut myös Oilersille sen, että joukkue on pystynyt lepuuttamaan pelaajistoa ennen tulevia pudotuspelejä. Samalla nuoret pelaajat ovat saaneet runsaasti vastuuta ja myös vastanneet huutoon. Esimerkkinä KrP:ta vastaan Oilersin ykkösketjussa pelannet Elias Pekari ja Arttu Haapala, jotka onnistuivat molemmat maalinteossa tiistain ottelussa.

Huomisen vastustajan TPS:n osalta tilanne on täysin auki, sillä sarjaa yhdellä pisteellä johtavat turkulaiset varmistaisivat huomisen ottelun varsinaisen peliajan voitolla myös runkosarjan voiton. Perässä tulevat haastajat Classic ja KrP ovat vain pisteen päässä turkulaisia, ja neljäntenä oleva Happee on kolmen pisteen päässä TPS:stä.

Turun Palloseuran kausi on ollut todella onnistunut, ja turkulaiset ovat olleet paikoin pysäyttämättömiä F-liigakentillä. Harvat tappiot ovat tulleet pääosin sarjan muita kärkijoukkueita vastaan, mutta TPS on hävinnyt kahdesti myös SPV:lle ja kertaalleen LASB:ille.

Huomisen ottelu on myös Oilersin ja TPS:n kolmas ja viimeinen runkosarjassa. Oilersin kauden avausottelussa espoolaiset johtivat kolmella maalilla, mutta TPS onnistui nousemaan tasoihin reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelu päättyi lopulta TPS:n hyväksi, kun Mikko Hautaniemi iski illan kolmannen osumansa jatkoajalla.

Marraskuussa pelatussa kauden toisessa kohtaamisessa Oilers aloitti maalinteon, mutta TPS onnistui nousemaan tasoihin ja ohi. Oilers onnistui tasoittamaan tilanteen kolmannen erän alussa, mutta TPS tarrasi jälleen johtoasemaan kiinni päätöserän puolivälin lähestyessä Jere Niemelän ylivoimamaalilla. TPS onnistui lopulta puolustamaan yhden maalin johtoasemaansa aina päätösssummeriin saakka, ja lopputuloksena TPS korjasi voiton lukemin 3-2.

Oilers-puolustaja Marko Juselius kommentoi huomista ottelua; ”Hyvä kenraaliharjoitus meille ennen pudotuspelejä. Varsinkin se että on kova jengi vastassa on hyvä, niin päästään pleijaritempoiseen peliin kiinni. Luvassa on vauhdikas ottelu ja varmasti tulee paljon kaksinkamppailuja, joista TPS tunnetusti tykkää.”

Juselius kommentoi tunnelmia pudotuspelien lähestyessä; ”Odottava. Ladataan kaikki ukot siihen kuntoon et saadaan ensi viikolla paras mahdollinen irti meidän ryhmästämme.”

Seuraa heitä:
Oilersin tehokkain pelaaja - #22 Heikki Iiskola – 31 O, 34 M, 33 S, 67 P
Oilersin tehokkain maalintekijä - #73 Justus Kainulainen – 31 O, 37 M
TPS:n tehokkain pelaaja - #87 Miko Kailiala – 30 O, 36 M, 21 S, 57 P
TPS:n tehokkain maalintekijä - #5 Mikko Hautaniemi – 31 O, 48 M

Lähestyvät merkkipaalut:
Matias Juuranto – yksi peli 100 runkosarjaotteluun


Oilers vs. TPS huomenna kello 17.00 Tapiolan Urheiluhallilla. Liput otteluun myy Tiketti, ja matsin näyttää Ruutu.Tilastot

6 - 5

TPS
2 - 03 - 31 - 2

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo