T16 nousujohteisen syyskauden paketointi
Julkaistu: 20.12.2021 11.20

T16 nousujohteisen syyskauden paketointi

T16 syksy alkoi kovilla oppitunneilla

T16 aloitti kauden osallistumalla Women's open -turnaukseen elokuussa. Sairastumisten ja loukkaantumisten takia turnaus pelattiin erittäin pienellä kokoonpanolla, ja apuja haalittiin myös Oilersin T12 -joukkueesta. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua, joista kaikista otettiin tappiot. Joukkue kuitenkin taisteli joka ottelussa tosissaan, eikä yhdessäkään luovutettu pisteitä helpolla. Huomattiin silti, että oltiin vielä vastustajia jäljessä monella pelin ja fysiikan osa-alueella.

T16 Etelä-Suomen haastajasarja alkoi 1.10. pelatulla turnauksella Sipoossa. Kovat oppitunnit jatkoivat, ja hävisimme molemmat pelit. Ensimmäisessä pelissä pystyimme ajoittain pelaamaan ihan hyvin ja nousemaan tasoihinkin, mutta toisessa pelissä pakka meni jäähyjen ja vastustajan kovan temmon edessä aivan sekaisin, ja hävisimme kirkkaasti 2-8. Kotiin lähdettiin mietteliäinä, mitä tästä kaudesta tulee?

Kova treeni tuotti tulosta

Valmennus teki ensimmäisen turnauksen jälkeen perusteellisen analyysin joukkueen pelaamisesta ja harjoittelemisesta. Lopputulos oli, että eniten hävittiin tekemisen temmossa ja terävyydessä, jota puuttui myös harjoittelusta. Muutosta lähdettiin hakemaan sekä laji- että fysiikkatreeneissä. Lajin puolella panostettiin etenkin keskittymiseen ja tempoon. Lisäksi hiottiin kuntoon perusasioita kuten syöttöjä ja ajettiin sisään taktisempaa karvaustyyliä. Fysiikkatreeneissä paneuduttiin ketteryyteen ja räjähtävyyteen.

Kauden toinen sarjaturnaus pelattiin lokakuun lopussa kotihallissa Esport Arenalla. Päivän ensimmäisessä ottelussa pelattiin äärimmäisen tiukka ottelu SB-97 vastaan. Joukkueen peli näytti aivan erilaiselta kuin vielä kuukausi sitten: Syötöt napsuivat terävästi kohdilleen, puolustettiin joukkueena ja pyöritettiin peliä ajoittain erittäin vahvalla otteella vastustajan päässä. Kauden ensimmäinen voitto näytti jo varmalta, mutta vastustaja onnistui tasoittamaan pelin muutama sekunti ennen loppusummeria. Vaikka voittoa ei vielä irronnut, oli joukkueemme selkeästi ilmoittautunut mukaan taistelemaan sarjan pisteistä.

Päivän toiseen otteluun lähdettiin kovalla voittohalulla, ja joukkueemme pelasikin erinomaisesti. Liikutimme palloa rauhassa, puolustimme huolellisesti ja karvasimme uuden taktiikkamme mukaisesti. Maalivahtipeli oli myös loistavaa, eikä vastustajalle annettu maalia edes rangaistuslaukauksesta. Tämä peli toi ansaitun palkinnon: Selkeä 3-0 voitto SB Prosta. Kova harjoittelu oli tuottanut tulosta.

Syksyn loput turnaukset toivat kaksi pistettä

Marraskuun ja joulukuun sarjaturnauksista neljästä pelistä tuloksena kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Kaikki ottelut olivat tasaisia ja kolmesta pelistä olisi omalla parhaalla tekemisellä ollut otettavissa myös täydet pisteet. Positiivinen kehityssuunta on jatkunut ja koko joukkue pystynyt nostamaan tasoaan. Katsojilta on tullut palautetta, että joukkuetta ei enää tunnista kentällä samaksi, kuin lokakuun ensimmäisessä sarjaturnauksessa. Vielä on kuitenkin tekemistä: Etenkin viimeistely ja avauspeli vaatii vielä harjoittelemista.

Kokonaisuudessaan T16-joukkueella on ollut erittäin positiivinen syksy. Olemme saaneet mukaan kolme uutta pelaajaa ja joukkueessa on edelleen todella hyvä yhteishenki. Treeneihin tullaan hyvällä fiiliksellä ja palo salibandyyn on kova. Joukkueemme pelaajia on syksyllä omien treenien ja pelien lisäksi voinut nähdä katsomossa Oilers-miesten liigapeleissä sekä vapaaehtoistöissä ja kannustusjoukoissa miesten MM-kisoissa.

Pidämme jatkossakin huolta joukkuehengestä ja yhteisen tekemisen hauskuudesta. Kevätkaudelle jatkamme kehittymistä ja muutamme tasapelit ja tappiot voitoiksi!

Nyt on aika rauhoittua ansaitulle joulutauolle. T16 toivottaa hyvää joulua ja tervetuloa katsomaan ja kannustamaan meitä kevään peleihin!

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo