Sarjaennakko: ​Oilers kohtaa F-liigan välierissä Nokian KrP:n!
Esport OilersJulkaistu: 28.03.2023 14.00

Sarjaennakko: ​Oilers kohtaa F-liigan välierissä Nokian KrP:n!

Oilers ja KrP kamppailevat viime kevään malliin finaalipaikasta F-liigan välierissä.


F-liigan puolivälierien päätyttyä jäljellä on neljä joukkuetta taistelemassa mestaruudesta. Muut pudotuspelisarjat menivät ennakkosuosikeiden tahdissa, mutta Oilers järjesti kevään sensaation pudottamalla hallitsevan mestarin Classicin puhtaasti otteluvoitoin 4–0. Samalla varmistui se, että Classicin kuuden vuoden mestaruusdynastian jälkeen F-liigassa nähdään uusi mestarijoukkue. Välierissä Oilers saa vastaansa jälleen kovan joukkueen Pirkanmaalta, kun Öljyn välierävastustajaksi tuli Nokian KrP.


Oilersin runkosarja – 33 O, 19 V, 3 JAV, 4 JAH, 7 H – 67 P – Viides sija.
Oilersin puolivälieräsarja vs. Classic – 4-0 (7-6 JA, 6-4, 7-4, 8-7 JA)

Puolivälierissä Oilers sai vastaansa Classicin, joka mestaruusputkensa aikana kukisti Oilersin useaan otteeseen kevään otteluissa. Sarja käynnistyi todellisella trillerillä, jonka päätteeksi Oilers haki 7-6 jatkoaikavoiton Bläk Boksista.

Seuraavat kaksi ottelua noudattivat ensimmäisen ottelun tasaista kaavaa kolmanteen erään saakka, kunnes Oilers sai iskettyä ratkaisevan eron päätöserissä. Sarjan neljäs ja viimeinen ottelu muodostui sarja-avauksen kaltaiseksi maalintekokilpailuksi, jonka ratkaisua haettiin jatkoajalta. Neljännen ottelun ratkaisi puolustaja Antti Suomela, jonka matala laukaus sinetöi Oilersin välieräpaikan.

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi puolivälieräsarjaa; ”Koen, että runkosarjan viimeinen ottelu Classicia vastaan antoi aika paljon vastauksia, miten heitä vastaan kannattaa pelillisesti lähestyä. Sarjan ensimmäisessä pelissä puolin ja toisin haettiin asetelmia, mutta sarjan lopputulos 4-0 ei jättänyt pienellekään selittelylle sijaa, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä. Viime vuosien dynastian kaataminen oli kova osoitus meidän iskukyvystämme.”

”Puolivälierissä pääosin puolustettiin hyvin ja onnistuttiin rytmittämään pallottomana pelejä. Kääntäen maalipaikoissa oltiin pääsääntöisesti melko tehokkaita, mutta isossa kuvassa halutaan ottaa palloa enemmän kontrolliin.”


KrP:n runkosarja – 33 O, 22 V, 3 JAV, 3 JAH, 5 H – 75 P – Ensimmäinen sija
KrP:n puolivälieräsarja vs. OLS – 4-0 (7-6, 6-4, 7-5, 13-5)

Vasta viimeisellä kierroksella runkosarjan voiton varmistanut KrP sai vastaansa viimeiselle pudotuspelipaikalle selviytyneen OLS:in.Puolivälieräsarjan avausottelusta muodostui koko sarjan tiukin kamppailu numeroiden valossa. KrP pääsi ottelussa viiden maalin johtoon, kunnes OLS onnistui kaventamaan 2–5:een. KrP iski kahdesti, mutta OLS onnistui nousemaan maalin päähän viimeisellä minuutilla. Kirivaihe jäi kuitenkin yhtä maalia vajaaksi, ja KrP juhli voittoa sarja-avauksen päätteeksi.

Sarjan toinen ja kolmas ottelu jäivät myös numeroiden valossa suhteellisen tiukaksi, kun KrP voitti molemmat ottelut kahden maalin erolla. Sarjan neljäs ja samalla viimeinen ottelu ei kuitenkaan jättänyt jossiteltavaa, kun KrP eteni välieriin tylyllä 13-5 voitolla.


Joukkueiden avainpelaajat – Oilers

Oilersin joukkueessa puolivälierissä edukseen erottui ehdottomasti joukkueen ykkösketju. Vasemman laidan hyökkääjä Aaro Astala iski kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 7+7, keskushyökkääjä Justus Kainulaisen iskiessä kymmenen maalia ja kaksi syöttöä. Oikealla laidalla Heikki Iiskola iski neljään peliin neljä maalia, ja syötti kolme osumaa.

Ykkösviisikon pakkipari Matias Veikkola Antti Suomela oli myös näyttävästi mukana ykkösketjun hyökkäyspelissä. Yhden maalin puolivälierissä iskenyt Matias Veikkola syötti peräti kymmenen maalia, ja Antti Suomela viimeisteli yhden syöttöpisteen lisäksi kaksi maalia, mukaan lukien koko sarjan voittomaalin.


Joukkueiden avainpelaajat – KrP

KrP:ssa hyökkäyspelaaminen jakaantui tasaisemmin läpi joukkueen, eikä joukkueessa ollut merkittävästi ylitse muiden nousseita yksilöitä. Joukkueen ykkösketju Kovanen – Rantala – Laakso onnistui hyökkäyspään tehtävissään, sillä Kovasen yhdeksän tehopisteen lisäksi Rantala ja Laakso iskivät seitsemän tehopistettä puolivälierissä. KrP:n kakkosketju onnistui myös hyökkäyspäässä, kun kolmikko Johansson – Hyrkkönen – Viitakoski kirjautti vähintään viisi tehopistettä mieheen.

KrP:n puolustuspää on myös hyvässä järjestyksessä, sillä joukkueen kärkipuolustajat Jere Mattila, Morics Krumins, Miska Mäkinen ja Nico Jonaeson tunnetaan osaavina puolustajina kumpaankin suuntaan.


Joukkueiden keskinäinen pudotuspelihistoria

Oilersin ja KrP:n välinen pudotuspelihistoria on lyhyttä luettavaa, sillä joukkueet ovat kohdanneet vain yhdessä sarjassa ennen tämän kevään playoffeja. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tapahtui viime kevään välierissä.

Viime kevään välierien avausottelussa KrP voitti sarja-avauksen jatkoajalla lukemin 5-4. Oilers tasoitti sarjan 6-5 kotivoitolla, mitä seurasi Öljyn 8-4 voitto Raholasta. Sarjan neljännessä ottelussa KrP tasoitti sarjan 6-5 voitolla Espoosta, ja siirtyi sarjajohtoon 9-4 kotivoitolla viidennestä pelistä. Sarjan ratkaissut kuudes ottelu päättyi dramaattisella tavalla, kun KrP:n Mikko Laakso iski sarjan ratkaisun jatkoajalla.

Sarjassa erikseen erottui Oilersin jäähyherkkyys ja KrP:n tehokkuus ylivoimalla. Oilers otti sarjassa kymmenen kahden minuutin rangaistusta, sekä yhden 5+20 pelirangaistuksen, ja KrP iski kuudessa ottelussa yhdeksän ylivoimamaalia. Rangaistukset ja jäähyttömyys näkyi myös tulostaululla, sillä kahdessa voittamassaan ottelussa Oilers ei ottanut yhtäkään rangaistusta.


Tuleva puolivälieräsarja

KrP:n vaarallisuus ylivoimalla ei ole kadonnut mihinkään, sillä joukkue oli F-liigan tehokkain joukkue ylivoimalla runkosarjassa. Lammi korostaa jäähyjen välttämisen merkitystä täsäkin sarjassa; ”Tunnekontrolli on isossa asemassa. KrP:lla on vaarallinen ylivoima ja siellä paljon erilaisia variaatioita. Tyhmiä jäähyjä ei sovi ottaa.”

Lammi ennakoi vastustajaa; ”KrP on vähän samantyyppinen porukka kuin Classic. Ei niin rutinoitunut ja kokenut, mutta äärimmäisen vaarallinen. Erityisesti KrP:n hyökkäyspelaaminen on parhaimmillaan murhaavaa ja sieltä löytyy leveyttä aina neljään kenttään asti. Viime vuonna KrP onnistui aika hyvin riisumaan meidät aseista ja pelaamaan meidän suurimmat vahvuutemme pois.”

Hieno voitto Classicista ja mahdollisuus ottaa revanssi KrP:sta antaa Lammin mielestä mahdollisuuksia kerätä henkistä lisälatausta; ”Tosi paljon voi ammentaa. Koin, että KrP oli meille mieluisin vastustaja juuri tässä kohtaa. Classicia vastaan oli osoitettavissa revanssihenkeä. Nyt sama tarina mutta viime kauden osalta.”


Puolivälierien otteluohjelma

PELI 1 – PE 31.3. 18.30 – KrP vs. Oilers @ Raholan liikuntakeskus
PELI 2 – SU 2.4. 17.00 – Oilers vs. KrP @ Tapiolan Urheiluhalli
PELI 3 – TI 4.4. 18.30 – KrP vs. Oilers @ Raholan liikuntakeskus
PELI 4 – PE 7.4. 15.00 – Oilers vs. KrP @ Tapiolan Urheiluhalli

Tarvittaessa:

PELI 5 – SU 9.4. 17.00 – KrP vs. Oilers @ Raholan liikuntakeskus
PELI 6 – TI 11.4. 18.30 – Oilers vs. KrP @ Tapiolan Urheiluhalli
PELI 7 – TO 13.4. 18.30 – KrP vs. Oilers @ Raholan liikuntakeskus

Liput otteluihin myy Tiketti