12
ELO
18.30
Miehet Edustus, Harjoitusottelut 2022-23

Oilers - FBC Turku  8 - 4

Tapiolan Urheiluhalli

​Oilersin nappasi voiton harjoitusottelussa FBC Turusta!

Espoolaisten ja turkulaisten kohtaaminen päättyi Öljyn voittoon lukemin 8-4.


Oilers vs. FBC Turku 8-4 (2-2, 2-1, 4-1)


Oilersin ja FBC Turun välinen kamppailu sai Oilersin kannalta lupaavan alun, kun viiden peliminuutin jälkeen Öljyn hyväksi tuomittiin rangaistuslaukaus. Debyyttinsä edustusjoukkueessa tehnyt Tuomas Markkula ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, joten illan avausosumaa ei nähty.

Illan ensimmäinen nähtiin kuitenkin minuuttia myöhemmin, kun Tuomas Iiskola onnistui saalistamaan pallon hyökkäyspäässä. Nopea syöttö takatolpalle tavoitti nuoremman Iiskolan Heikin, joka napautti pallon pussukkaan vieden Öljyn johtoon. Hyvä karvauspeli jatkui minuuttia myöhemmin, kun Kristian Lamminen siivitti Oilersin kahden maalin johtoon.

Erän puolivälin jälkeen FBC alkoi saamaan juonesta kiinni. Kahden minuutin sisään syntyi kaksi läpiajoa, joista jälkimmäisestä turkulaiset onnistuivat kavennusosuman iskemisessä. Erän lähestyessä loppuaan BeeCee onnistui iskemään tasoitusosuman, ja erätauolle poistuttiin tasalukemissa 2-2.

Toisen erän alussa Oilers aloitti jälleen hyvällä vireellä, ja tälläkin kertaa Heikki Iiskola viimeisteli erän avausmaalin. Viittä minuuttia myöhemmin Marko Juseliukselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, mutta isäntien alivoimanelikko kesti myllytyksen. Erän puolivälin jälkeen myös Oilers pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta myös Öljyn ruuti oli märkää yhden mielen ylivoimalla.

Erän loppu antoi osviittaa tasatuloksesta, kun FBC onnistui iskemään 3-3 tasoitusmaalin ohitse maalille vaihdetun Niko Nordströmin. Oilers iski kuitenkin välittömästi takaiskun jälkeen, kun Kristian Lamminen kiskaisi komealla rannelaukauksella Oilersin jälleen johtoon.

Kolmannen erän alussa nähtiin nuorta osaamista, kun Oilersin maali kasvoi Eetu Niemelän alustamasta Emil Kallion maalista. Erän puolivälin tiimoilla Elias Pekari onnistui karvaamaan kuulan öljylle, ja syöttämään Kristian Lammiselle. ”Kissu” Lamminen kiskaisi suoraan syötöstä Oilersin kolmen maalin johtoon. Kahta minuuttia myöhemmin herrat vaihtoivat osia, kun Elias Pekari niittasi illan seitsemännen osuman Kristian Lammisen vedosta syntyneestä paluupallosta.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa turkulaisille tuomittiin kahden minuutin rangaistus, ja Oilers pääsi jälleen myllyttämään ylivoimalla. Tällä kertaa ylivoima tuotti tulosta, kun kapteeninnauhaa kantanut Matias Veikkola napautti pallon suoraan Emil Kallion syötöstä turkulaisten nuottaan.

Illan viimeisestä osumasta vastasi FBC, kun viittä minuuttia ennen täyttä aikaa turkulaiset pääsivät jälleen niittaamaan läpiajosta. Kavennusosuma syntyi kuitenkin auttamatta liian myöhään, ja summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 8–4 Oilersin hyväksi.

Kolmesti maalinteossa onnistunut Kristian Lamminen kommentoi illan mittelöä;

”Parannettiin EräViikingit-ottelusta, ja tehtiin mitä pyydettiin valmennuksen puolelta. Silloin nähtiin kehityskohdiksi pallollinen pelaaminen ja puolustaminen, ja niissä mentiin mielestäni eteenpäin. Paljon työtä on kuitenkin vielä edessä!”

Kansainvälisenä kosmopoliittina Lamminen kävi kesän aikana viettämässä henkilökohtaisen treenileirin Italian lämmössä. Näin Lamminen kertoi matkakuulumisistaan;

”Napolissa on paljon hyviä ravintoloita! Kannattaa myös ehdottomasti käydä Napolin vieressä olevalla Caprin saarella. Se on todella kaunis kohde.”

Viime kaudeksi Oilersiin palannut Lamminen kertoi kesän kuulumisistaan ja valmistautumisesta tulevaan kauteen; ”Koko kesä on nyt tehty kovaa töitä harjoitellen myös ulkomailla. Rautaa nousee ja maalejakin tulee, ja on mukava lähteä kauteen!”

Oilersin seuraavat koitokset nähdään etelän lämmössä, kun Oilers suuntaa Latvian Valmierassa pelattavaan Latvian Open- turnaukseen. Lamminen kommentoi tulevaa turnausmatkaa; ”Aika tiivis setti luvassa. Yhtenäistä tekemistä, jengin yhteenhitsautumista ja pelillisten asioiden läpikäymistä. Kiva päästä viettämään jätkien kanssa laatuaikaa!

Oilersin Latvian Openin otteluista tiedotetaan lähitulevaisuudessa, joten ole kuulolla!



Tilastot

8 - 4

FBC Turku
2 - 22 - 14 - 1

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo