22
MAA
18.30
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Oilers - Classic  8 - 7 JA

Tapiolan Urheiluhalli

PVE 4 – Sarja katkolla Oilersille keskiviikkona!


PVE 4 - Oilers vs. Classic – KE 22.3. 18.30 – Tapiolan Urheiluhalli
Otteluvoitot: Oilers 3 – 0 Classic
Liput: Tiketti
Lähetys: Ruutu+


Keskiviikon ottelussa Oilersilla on mahdollisuus edetä voitolla välieriin


Oilersin ja Classicin välinen puolivälieräsarja on kolmen samanlaista kaavaa noudattaneen ottelun jälkeen jännittävässä tilanteessa. Kolmessa ottelussa kahden tasaisen erän jälkeen Oilers on onnistunut kääntämään ottelut edukseen otteluiden loppupuolella, ja nyt Oilers on voiton päässä välieräpaikasta.

Eilen pelatussa sarjan kolmannessa ottelussa Oilers lähti kohtaamaan Classicin vierasottelun merkeissä. Kotijoukkue Classic onnistui maalinteossa ensimmäisenä, mutta Oilers nousi tasoihin ja ohi ennen avauserän puoliväliä. Classicin tasoitusmaalin jälkeen Oilers nousi jälleen johtoon, mutta erä päätettiin tasatilanteessa 3-3 Eetu Sikkisen illan toisen rangaistuslaukausmaalin jälkeen.

Maalittoman toisen erän jälkeen Oilers onnistui maalinteossa ensimmäisenä kolmannessa erässä, kun Aaro Astala iski illan kolmannen maalinsa. Seuraavassa vaihdossa Classic onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun, ja ottelu jatkui jälleen tasatilanteessa. Ottelun ratkaisu syntyi kolmannen erän puolivälissä, kun Justus Kainulainen iski Oilersin viidennen osuman Aaro Astalan syötöstä. Oilers onnistui ottelun lopussa vielä kahdesti maalinteossa, kun Heikki Iiskola ja Aaro Astala iskivät tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Oilersin voiton lisäksi ottelu noudatti kahden ensimmäisen ottelun kaavaa, sillä Oilersin maaleista vastasi joukkueen ykkösketju, ja Classicilta ykkösketjuksi nostettu entinen kakkosketju. Oilersin tehoketju onnistui ketjuista parhaiten, kun kahdessa ensimmäisessä pelissä yhteensä 12 maalia iskenyt ykkösnyrkki tehtaili eilen seitsemän osumaa. Oilersin ykkösketjun tehokkuudesta kertoo omaa kieltään myös se, että Oilersin kärkiviisikko on ollut vain kerran kentällä Classicin iskiessä maalin viidellä viittä vastaan.

Huomisessa ottelussa Oilersilla on todella hieno mahdollisuus, sillä ottelun voittamalla Oilers etenee F-liigan välieriin. Helppoa voittoa ei kuitenkaan ole luvassa, sillä kuusi perättäistä mestaruutta voittanut Classic lähtee otteluun selkä seinää vasten pelaamaan kautensa jatkumisesta. Tasaisen ottelun puolesta puhuu myös se, että puolivälieräsarjan ottelut ovat olleet käytännössä maalin pelejä.

Oilersin kolmosviisikossa puolustanut Olli Jokela kommentoi eilistä ottelua; ”Aika tiukka peli. Molemmilla joukkueilla riitti paikkoja, mutta oltiin tehokkaampia niissä. Tehtiin aika hyvin töitä koko pelin.”

Sarjan jokainen ottelu on ollut tasainen, mutta Oilers on löytänyt pelien loppupuoliskoilla keinot voittaa. Jokela kommentoi Oilersin kyvykkyyttä ratkaisuhetkillä; ”Olemme tiivis joukkue, teemme hyvin töitä yhdessä ja pidämme hyvää henkeä yllä. Henkinen lujuus on joukkueessamme todella kova.”

Oilers on osoittanut puolustuspelin lujuutta, mikä on korostunut erityisesti laukausten peittämisessä. Jokela kommentoi joukkueen työmoraalia; ”Meillä on halu voittaa ja tehdä joukkueena töitä. Vetoja täytyy peittää ja onnistuneita peittoja pitääkin juhlia.”

Jokela kommentoi huomisen pelin lähtökohtia; ”Lähdetään ihan normaaleista asetelmista. Kolmella voitolla ei tee itsessään vielä mitään. Täytyy lähteä pelaamaan hyvää ottelua jännittämättä mitään eikä myöskään lähteä napit auki. Kovaa on pelattava. Vastaan tulee ihan varmasti ärsytetty ja hyvällä liikkeellä oleva Classic. Heillä ei ole sinällään mitään hävittävää, mutta ovat pakkovoiton edessä. Pelaavat varmasti hyvällä ilmeellä ja tulevat todella kovaa kiinni.”

Jokela esitti toivomuksensa espoolaisyleisölle: ”Mahdollisimman paljon porukkaa paikalle, pitäkää mökää ja kannustakaa omia. Ankkabaari täyteen!”


Seuraa heitä:
Oilersin tehokkain pelaaja - #2 Aaro Astala – 3 O, 7 M, 7 S, 14 P
Oilersin tehokkain maalintekijä - #2 Aaro Astala & #73 Justus Kainulainen -3 O, 7 M
Classicin tehokkain pelaaja - #63 Ville Lastikka – 3 O, 4 M, 2 S, 6 P
Classicin tehokkain maalintekijä - #63 Ville Lastikka – 3 O, 4 M


Oilers vs. Classic huomenna kello 18.30 Tapiolan Urheiluhallilla. Liput otteluun myy Tiketti, ja matsin näyttää Ruutu.Tilastot

8 - 7 JA

Classic
3 - 33 - 31 - 11 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo