20
MAA
18.30
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Classic - Oilers   4 - 7

Bläk Boks

​Oilers nappasi sarjan kolmannesta ottelusta kolmannen voiton!


Classic vs. Oilers 4–7 (3-3, 0-0, 1-4)
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – Ruutu+


Sarjan toinen ryöstö Bläk Boksista toi Oilersin voiton päähän välieräpaikasta


Ottelu alkoi Oilersin kannalta epämiellyttävästi, sillä kolmannella peliminuutilla Classicille tuomittiin rangaistuslaukaus. Eilisen lailla vetovastuun sai hyökkääjä Eetu Sikkinen, joka onnistui tälläkin kertaa. Sikkisen harhatus puri, ja Classicin ykkössentteri ohitti laukauksellaan Joonas Kaltiaisen.

Kahta minuuttia myöhemmin oli Oilersin vuoro onnistua. Justus Kainulainen syötti Aaro Astalalle, joka ampui tarkasti takakulmaan tasoittaen ottelun. Kolmea minuuttia myöhemmin Oilersin ykkösvitja onnistui jälleen, kun Aaro Astala tavoitti syötöllään maalille nousseen Heikki Iiskolan. Merkkaamatta jäänyt Iiskola sai rauhassa lapioida pallon sisään, siivittäen Oilersin ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Erän puolivälissä Classicin Eemeli Akola laukoi kaukaa, ja Joonas Kaltiainen torjui Akolan laukauksen. Pallo jäi kuitenkin pelattavaksi torjunnan jälkeen, ja ensimmäisenä irtopalaan ehtinyt Konsta Tykkyläinen löi pallon ilmasta sisään. Neljää minuuttia myöhemmin Oilers nousi jälleen johtoasemaan. Classic-vahti Lassi Toriseva torjui pallon viereensä, ja irtopalaan rynnännyt Heikki Iiskola syötti maalinedustalla olleelle Aaro Astalalle. Astala puttasi pallon rystyllä sisään, ja Oilers johti ottelua lukemin 3-2.

Erän lähestyessä loppuaan Classicille tarjoutui jälleen mahdollisuus nousta peliin mukaan, kun kotijoukkueelle tuomittiin illan toinen rangaistuslaukaus. Vetämään lähtenyt Eetu Sikkinen onnistui ohittamaan Oilersin maalille vaihdetun Niko Nordströmin tasoittaen ottelun 3-3:een. Sikkisen illan toinen osuma jäi myös erän viimeiseksi, joten toiseen erään lähdettiin samasta tilanteesta.

Toisesta erästä muodostui kahdelle tulivoimaiselle joukkueelle harvinainen, sillä kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Erän aikana Oilers laukoi kahdeksan kertaa maalia kohti, ja Classic neljästi. Maalittoman erän myötä tilanne pysyi 3-3:ssa myös kolmanteen erään lähdettäessä.

Toisen erän maaliton putki katkesi heti kolmannen erän alussa, kun maalin takana ollut Aaro Astala veivasi aikansa, ja ujutti lopulta pallon vanhanaikaisella sisään vieden Oilersin jälleen johtoon. Johtoasema kesti reilut puoli minuuttia, kunnes Classic tasoitti ottelun. Ville Lastikan laukaus osui päätylankkuun, mistä se kimposi maalin toiselle puolelle olleelle Oskari Heikkilälle. Heikkilä laukoi pienestä kulmasta sisään illan toisensa, ja Classicin neljännen.

Tasatilanne katkesi erän puolivälissä dramaattisella tavalla. Classicin hyökkäyksen pääteeksi Eemeli Salin laukoi tolppaan, ja Oilers ryntäsi vastahyökkäykseen. Vastahyökkäyksen päätteeksi Aaro Astala pelasi Justus Kainulaiselle tekopaikan, ja Kainulainen viimeisteli Oilersin viidennen maalin. Erän puolivälissä Oilersille aukesi mahdollisuus tuplata johtoasema, kun vieraille tuomittiin rangaistuslaukaus. Classic-vahti Lassi Toriseva veti kuitenkin pidemmän korren, ja torjui Justus Kainulaisen yrityksen.

Oilers onnistui kuitenkin puolustamaan johtoasemaansa aina varsinaisen peliajan päätösminuutille. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi puoli minuuttia ennen loppua, kun Heikki Iiskola iski Oilersin kuudennen osuman tyhjiin. 13 sekuntia ennen loppua Oilers sinetöi loppulukemat, kun Aaro Astala iski tyhjiin illan neljännen maalinsa.

Neljä maalia iskenyt ja kaksi syöttänyt Astala kommentoi ottelua; ”Aika samanlainen peli kuin edelliset. Välillä tarkkaa kyttäilyä muta sitten kun mennään niin mennään lujaa. Koko ajan täytyy olla valppaana, sillä Classic on todella vaarallinen. Ei saa yhtään nukahtaa tai hukata omaa miestä tai samantien räpsähtää. Ihan hyvin pystyttiin pitämään ottelun loppu meillä. Otettiin isoja peittoja mitkä on pleijareissa maalien jälkeen tärkeimpiä, mistä iso hatunnosto jengille.”

Oilersin ykkösviisikko on ollut läpi sarjan täysin pitelemätön, ja ykkösketju on viimeistellyt kaikki Oilersin 19 maalia sarjan aikana.
Astala kommentoi ketjunsa hurjaa virettä; ”Ei siinä ole mitään salaisuutta. Ihan samalla tavalla pelataan kuin läpi kauden. eikä mikään ole muuttunut. Edelleen voitaisiin lyödä vielä enemmänkin maalia, ja tosi hyvin luodaan kokoajan paikkoja. Ehkä jos joku on muuttunut niin puolustuspäähän ollaan alettu skarpimmin pelaamaan.”

Astala kertoi lähtökohdat sarjan seuraavan otteluun; ”Mikään ei muutu, vaan kaikki pysyy ihan samana. Ei tarvitse uusia kikkoja ruveta viritttelemään vaan jatketaan tätä draivia mitä on ollut ja voidaan vielä siitäkin parantaa.”

Astala lähetti terveisensä espoolaisyleisölle keskiviikon ottelusta; ”Kaikki tuki tarvitaan taakse että saadaan sarja taittumaan. Keskiviikkona on isoa viihdettä tarjolla. Tiukkoja matseja on ollut ja pääsee hurraamaan. Lisäksi Vaappuva Ankka tarjoilee hiivat hyvään hintaan.”

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi niputti illan ottelun ja asetelmat keskiviikolle: ”Pääsääntöiesti mentiin meidän käsikirjoituksen mukaa. Olen erityisen tyytyväinen kolmanteen erään, miten osoitettiin henkistä lujuutta ja löytyi yksi kirivaihde lisää. Keskiviikkoa kohden napit tiukasti kiinni, sillä mitään ei ole vielä saavutettu.”


Oilersin ja Classicin sarja jatkuu ylihuomenna keskiviikkona Tapiolan Urheiluhallilla sarjan neljännessä ottelussa! Ottelu on sarjan kannalta todella merkittävä, sillä voitolla Oilers etenee välieriin. Liput otteluun myy TikettiTilastot
Classic

4 - 7

3 - 30 - 01 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo